ATİYE 3.SEZON – NETFLİX

Son yazacağımı baştan yazayım bu güne kadar netflix’te izlediğim en kötü Türk yapımlarından biri oldu özellikle son sezonuyla. 2. sezonuyla bitmesi gerek diye 2.sezon inceleme yazımda belirtmiştim. Zorlama bir uzatma olduğu belliydi bu sezon da onu çok net ortaya koydu. Keşke ben yanılsaydım ve senaryo gerçekten uzatılmak istediğini için değil hikaye ilginç bir hale getirilmek için uzatılmış olsaydı.

4.Sezon olsaydı Metin Akdülger veyahut Melisa Şenolsun İsa falan çıkabilirdi. Anadolu’da ne kadar din mit varsa hepsi kullanıldı neredeyse. Ne alaka be abi moduna geldim ben de en sonunda.

Geçen sezon bildiğiniz gibi atiye bir çocuk doğurmuştu. Bu çocuğu Ozan alıp kaçırmıştı. Biz bunu babasının yerine geçmek için yaptı zannetmiştik lakin bunun arkasından da annesi çıktı. Kimse tarafından sevilmeyen bir birey olarak ozan karakterini çok iyi anlayabildim diziyi izlerken. Zira kimse tarafından sevilmeyip azıcık bile sevgi göremeyince sevgi görmek için her şeyi yapıyorsunuz ozan da bunu yapıyor. Babam sevmedi belki annemin söylediklerini yaparsam annem sever diye elinden geleni yapıyor lakin yine sevilmiyor ve hatta hayatında gerçekten onu seven tek kişiyi de kaybediyor- bunu ben de yaşamıştım o an anlamıyorsun bu durumu-.

Diziye bu sezon Umut karakteriyle beraber Selma Ergeç dahil oldu bildiğiniz gibi. Umut karakteri de köklerinden dolayı Göbeklitepe’ye çekilen lakin orada kaza yayıp kurtulan bir karakter. Erhan’la tanışıp kendi geçmişini arıyor derken burada ablası olan ozan’ın annesiyle bağlarını öğreniyoruz. Umut’un ailesi koruyucu umut doğduğu gibi koruyuculuğa seçiliyor lakin ablası kalbindeki hırs ve kötülük yüzünden reddediliyor bunun sonucunda da ailesini zehirleyerek öldürüyor. Oradan sadece umut kalıyor.

Erhan ve Atiye kızları için şifreleri çözmeye çalışmaya devam ediyorlar. Lakin kızları aden babası erhan ve annesi atiye’den hiç hoşlanmıyor. Ozan durumunda farkında olduğu için ve aden ozan’ı çok sevdiği için annesi ozan’ı kullanıp aden’e yakın tutuyor zira yeni bir Dünya’nın başlangıcını sağlayacak güç onda var. Erhan evden ayrılıyor ve umut ile beraber kızı için bir şeyler bulmak için yolculuğa çıkıyor. Atiye ise ozan ve aden ile yolculuğa çıkıyor.

Burada kesişim olarak karşılarına ozan’ın annesi ve adamları çıkıyor.

Ozanla alakalı yaşanan dramatik bir olaydan sonra aden’i kandırıp dünyayı yeniden ve farklı bir şekilde başlatması için ozan’ın annesi ikna ediyor lakin son anda erhan ve atiye yetişip kızlarını bundan vazgeçiriyorlar.

Son sahnelerdeki o gökten gelen göktaşları mı desem alev topları mı desem onlar o kadar kötü duruyordu ki keşke farklı bir şekilde bir son düşünselerdi dünyaya. Dal parçasının atiye’nin üzerine düşmesinden korkan erhan sahnesiyse aşırı kötüydü.

Yorum bırakın