AŞK 101 2.SEZON İNCELEMESİ

Geçen sezonu izleyenler muhtemelen 2.sezonu çoktan izlemiştir ama ben anca yazısını yazabiliyorum.

Birçoğunuz gibi ben de diziyi ilk yayınlandığı gün izledim. İş yoğunluğum nedeniyle ancak şimdi yazabiliyorum.

Dizi geçen sezon siktirin gidin denilen yerden sonrasıyla başlıyor. O sahneden sonra o an neler oluyor görmüyoruz ama karakterlerin hepsi okuldan uzaklaştırılıyor.

Burcu ve Kemal ilişkilerini son sürat yürütüyor. Diğer karakterler de bir arada lakin başlangıçta ışık aralarında değil. Osman, Sinan, Eda ve Kerem Necdet’in onları çağırmasından dolayı okula gidiyorlar. Necdet onları okula almayı ama bir şartı olduğunu söyler. Kabul etmemeleri durumunda ise okuldan ışık’ı atacağını söyler. Ekip durumu olağan bir şekilde kabul eder lakin ışık’a bunu söylemezler. Işık’ı ailesi tatil ve arkadaşlarından koparmak için başka yere götürmüştür.

Döndükten sonra da bu bilgiyi ışıkla paylaşmazlar lakin kemal öğrenip burcuya burcu öğrenip ışık’a söyler. Işık ise okula milli eğitimden gelen kişilerin yanında nejdet’in kafasından aşağı boya döker ve okuldan atılır. Hikaye bu olayla başlar. Geçen sezon kendileri için yaptıkları çalışmayı bu sezon ışık için yapmaya başlarlar tek dertleri ışık’ı okulda tutmaktır.

Bunun için de yapılması gereken nejdet’i müdürlükten etmek yerine başkasını müdür yapıp ışık dosyasını kapatmaktır.

Geçen sezona göre birçok mantık hatası var bu sezon dizi içerisinde keza kurgu ve hikaye duygu açısından da çok fazla eksiklik var.

Geçen sezonun verdiği duygu mesela doğrudan ortadan kaldırılmış insanlar geçen sezon diziyi izleyerek lise yıllarını hatırladı mutlu oldu bu sezon maalesef öyle değil hatta bu duygu neredeyse ortadan kaldırılmış.

Geçen sezon nejdet zaten müdür olarak gösterilmişti lakin bu sezon görüyoruz ki nejdet aslında müdür değilmiş yeni müdür oluyormuş geçici olarak falan lakin bu sezon müdür olarak gösterilen kişiyi geçen sezon toplantılar dahil hiçbir şey kare içerisinde görmemiştik.

Geçen sezondan sonra çok daha iyi bir hikaye yazılabilirdi lakin kopuk kopuk hiçbir enerjisi olmayan kendini tekrar eden ve içerisinde bir mantığı olmayan hikaye çıkarmışlar ortaya.

Geçen sezon çok taktir edilen ve beğenilen 90’lar şarkılarını bu sezon adeta kral tv kolaj’ı gibi alt alta koyup devam ettirmişler. Karakter kendi aralarında neredeyse sadece kendi keyifleri için kavga edip barışır hale gelmişler o arkadaşlık sonradan bir araya gelip yara sarma beraber olma duygusu da yok olmuş gibi.

Son olarak açık açık iktidar tarafından bu dizinin senaryosuna müdahele edildiği osman karakterinin gay olmasından vazgeçirdikleri söylenmişti lakin gelen tepkilerden sonra bu sezon bunun emarelerini görebiliriz diye düşünmüştüm lakin belli oldu ki türkiye’den çıkan işler içerisinde genel olarak trans lgbt’i bireyler göremeyeceğiz netflix’in genel yayın politikasının aksine. Normal olduğunu bütün dünya’da gösterip türkiye’de bundan vazgeçmek aşırı kötü bir yayın tercihi. Osman’ı bari biseksüel gösterseydiniz zira türkiye’deki erkek bireylerin birçoğu aslında biseksüel’dir ve bunu itiraf edemezler anlamadan ölüp giderler. Akp’nin tarikatçıları da biseksüel’dir onlar da bu durumdan çok rahatsız olmazlardı.

Yorum bırakın