SEX EDUCATION 3.SEZON İNCELEMESİ

Dizinin üçüncü sezonunu aşırı heyecanla bekliyordum. Yayınlandığı gibi izledim tıpkı aşk101’i bir gün içerisinde bitireceğim gibi. Maeve ile Otis beraber olacak mı diye bekliyordum zira kendimi maeve ile karakter olarak eşleştiriyordum ve maeve beni şaşırtmadı tıpkı benim yapacağım boktanlığı yaptı.

Diziye dönecek olursak benim günlüğüm durumundan çıkıp. Bildiğiniz gibi geçen sezon otis mesaj bırakmıştı ve maeve gitmişti. Lakin maeve’i az farkla kaçırmıştı. Hayatımıza ikinci sezonda giren isaac karakteri otis’in bıraktığı mesajı silmişti. Dizi yeni sezona bu perspektifte hızlı bir şekilde giriş yapıyor. Kalbi kırılmış otis kendisini mutlu edeceğini -asla etmez- düşündüğü fb bir ilişkiye başlar ruby ile.

Okulda bu konu herkese yayılır lakin ruby başlangıçta bu konudan aşırı rahatsız olur çünkü kendisini alfa olarak tanımlıyor ve otis’i noob. Otisle beraber olduğu öğrenilirse insanlar hakkında kötü düşünür diye fb olarak kimse bilmeden ilişkilerini yaşamayı teklif ediyor ama maeve’den kalbi kırık dönen otis bunu kabul etmiyor. Bir ilişkiye başlıyorlar ve bu ilişki iki karakter açısından da görmediğimiz çok pencereli boyutlar açıyor bizlere. İki karakterin de hayatlarına farklı perspektiflerden bakabiliyoruz.

Eric adam ile ilişkisine devam ediyor bu ilişkiyi herkes öğrendiği için adam hakkında dışlayıcı ötekileştirici konuşmalar yapılıyor okulda adam bunlara karşı dayanabilecek mi ve onun üzerinde gay olgusundan dolayı ortaya çıkan dalga geçmelerle baş edebilecek mi onu izliyoruz – aynı zamanda eşcinsel olduğu için dışlanan dalga geçilen insanlar neler yaşıyor onu görüyoruz-. Eric ailesiyle köklerine gidiyor ve orada kimliğini gizlemek zorunda kalıyor ailesi gitmeden tembihliyor ve eric gay olduğunu açıklayamıyor. Tabi orada yaptığı bazı şeyler döndükten sonra adam ile aralarının açılmasına sebep oluyor.

Maeve, otis’i sevmesine rağmen otis’in partide yaptığı boktanlığa hala kırgındır ve bu durumdan rahatsızdır sığanacak bir liman bulduğunu zannederken yanıldığını görmek onu tekrar içine kapatmıştır. Lakin isaac ona bu süreçte aşırı iyi davranıp onun yanında olmuştur bundan dolayı isaac ile bir ilişki yaşamayı kafaya koymuştur lakin aklı ve kalbi hala karışıktır okulda kıskanmıyorum dese bile otis ile ruby’i görmesi onu içten içe üzmektedir. Bu ilişkinin karışmış yumağı okul gezisi sırasında çözülecektir lakin konu sonradan çok daha farklı bir boyut alacaktır.

Okula yeni atanan müdür seks terapisine karşıdır ve onu o göreve getirenler okulun adının çıkmasından rahatsızdır. Gençleri ayrıştırmaya cinsiyetlerine göre arkadaşlıklar edinmeye yönlendirmeye çalışır. Sonra kadının neden böyle yaptığını öğreniyoruz tabi ama bütün sezon neredeyse ay artık sel be kadın dedirttiriyor.

Dizinin dördüncü sezonu kesin zira dizi yine uzatılacak bir sonla final yaptı. Tekrar insanlar merak etsinler diye muhtemelen gelecek sezon da her şey daha farklı olacaktır çünkü bütün karakterler daha olgunlaştırılacaktır. Hepsi bu süreçte bir sürü olgunlaşacak olay yaşadılar bazıları farklı yerlere gitti bazıları çok farklı şeyler deneyimledi ve artık büyüme zamanı geldi gibi hissediyorum ben.

Sezonun eleştirilecek yanları elbette var temposu çok düşüyor dizinin gereksiz yere uzatılıyor artık lastik gibi bence en azından artık dördüncü sezon son sezon olmalı. Bazı hikayeler geçen sezonlarda olduğu gibi devam ettiriliyor tekrar sahneleri gibi sahneler çekiliyor vb vb.

İyi yanlarını da zaten yukarıda anlattıklarımdan anlamışsınızdır.

Yorum bırakın